onsdag 1 januari 2014

Nyår 2013, matbilder

Det blev ett lugnt nyårsfirande, som det tenderar att bli nu för tiden, med större fokus på maten än drickandet. Karin kom och höll oss sällskap och hade med sig både förrätt och bubbel.

Vi började med en flaska champagne (tack syster!) och sparade det billigare bubblat till midnatt. Det blev visst bara bilder på maten och omgivningen, inga på oss (typiskt, vi som var så snygga).

Lite murgröna hade påpassligt blåst ner och fick dekorera bordet.
Krustader till bubblet, med laxgegga eller kaviar. 
Räkcocktail på Lisa Förare Winbladhs vis, tolkat av Karin. Supergott! 
Oxfilé med nyskördade jordärtskockor på tre vis; puré, karamelliserade och rostade. Till det lite bacon- och svampröra och rödvinssås.

Chokladfondant som var perfekt rinnig i mitten. Till det hemmagjord citronglass, hemmaodlad physallis och hallonpuré. 
Man såg fyrverkerier längs med hela horisonten och kyrkklockorna ringde.
Gott nytt år från lilla huset! Jag hoppas och tror att det blir fantastiskt!

Inga kommentarer: